Om

foto-jag-afkvarberg

Detta är en plats för skapande med alla sinnen.

  • Om mod, tillit och passion och om hur detta är klivstenar för motivation och lärande.
  • Om estetiska lärprocesser och makerspace’s-
  • Om designthinking och makermindset och ”finding your strength”
  • Om hur, vad och varför skola

Jag som delar mina erfarenheter, drömmar och visioner här brinner för skapande lärande i alla former och jag hoppas bringa någon form av klarhet i mina många tankar och vindlande visioner om skola.

Jag har under många år arbetat i och utvecklat ämnesintegrerad undervisning tillsamnans med elever och kollegor på Onsala Montessoriskola i Kungsbacka kommun, och jag bottnar min erfarenhet och kunskap i ämnessamverkan åren 2002-2016.

Är pedagog i kreativa ämnen i en ämnessamspelande kontext. De senaste åren i slöjd, bild och teknik men jag har svårt att hålla mig inom ramarna för ett ämne och ser kreativitet som något som är gränslöst. Så vill jag också att elever ska uppfatta det och jag brinner för en skola utan gränser och begränsningar som låter lärande ske utifrån intresse och inre driv där alla sinnen tillåts vara med i lärandet. Lärande som går på djupet och startar i engagemang och passion. Jag ser det som grunden till inre utveckling och tro på att allt är möjligt.

Jag samverkar och samskapar i olika idéella verksamheter med kopplingar till lärande och kreativitet. Bla är jag initiatvtagare till Digitalverkstan Kungsbacka, Pedagogiskt Pub KBA, och jag här en av drivkrafterna bakom Kungsbacka Makerfestival och föreningen Kungsbacka Makerspace som drar igång under hösten 16.

Inom skolan har jag de senaste åren arbetat för att främja värdeskapande lärande och makerkultur, och tagit initiativet till att Onsala Montessoriskola medverkade i Vinnovastödda projektet ”Makerskola under det första av projektets tre år. Fantastiskt utmanande och roligt att få möjlighet att använda det entreprenöriella förhållningssättet och ämnessamverkan för att testa och utveckla former för undervisning och lärande där digitala material, media och metoder integreras i den dagliga slöjd-/skapandeverksamheten. Något jag ser som en fantastisk grogrund för lärande, kreativitet och motivation som kan leda hur långt som helst!

Jag är i flow i alla sammanhang av samverkan och bäst trivs jag med att jobba i skarpa projekt där vi tillsammans förverkligar drömmar.

Här på bloggen kommer jag att lyfta erfarenhet och tankar kring upplägg och planeringar utifrån förhållningssättet att väva in varje elevs livsvärld i det dagliga skapandet!!

Det är magi! Att vara delaktig i eget och andras lärande är oöverträffat.

Välkommen in i min magiska värld

På den tid jag inte tänker skola, lärande, samarbete, skapar jag min värld på hemmaplan. Bokstavligt:-) Bor lite mitt i skogen vid västkusten, med sjö, skog, bäck o berg på tomten. Det blir trädgårdsanläggning för hela slanten och jag gillar det långsiktiga i att de val jag gör ofta tar ett bra tag på sig att visa sig.   Till familjen hör hundar, katter, ett gäng hönor och en gås. Och en sambo som jag även delar skollivet med.

Kanske kan du finna något här som intresserar eller kanske irriterar mycket nog för att vilja följa med på resan mot en förändrad skola. Den vi skapar tillsammans. Olika tänkande och utgångspunkter driver utveckling framåt likväl som samsyn och gemensamt förhållningssätt. Alla delar behövs!

Vi ses!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s