31 / I skapandets värld

Det är påsklov och fredag och ändå sätter jag klockan (och telefonväckning) på 05.50. Varför denna galenskap… Målet är en ”filmfrukost” på Facklan, Kungsbackas biograf, om ”The MakerMovement”. Många fler än jag hastar upp denna tidiga timma för att inspireras av skapande tillsammans i alla former och med alla material. Otroligt inspirerande morgon, lämnar med en känsla av att mkerkulturen klampar på och lämnar avtryck hos allt fler i allt snabbare hastighet. Fantastiskt.

I anslutning till filmen gavs möjlighet att informera/inspirera om kommande Makerfestival i Kungsbacka. 7-8/5. Hoppas det sprider sig och intresset tar fart. Snart bara en månad kvar!

Dagen har fortsatt i skapandets tecken. Långfika på Fyren med kreativa, nyskapande ”kollegor” från Partille o Kungsbacka. Möten är oslagbara. Vart tog tankarna vägen utan vindlingar och vrår att snurra in sig i för att utmynna i så mycket mer än bara vandra på i egna spår….. Gott att få korn på varför man tänker som man tänker och också motivera det! Ibland vänder mina åsikter redan i luften för att landa i insikten att jag nog får tänka runt en vända till! Så nyttigt och nödvändigt för det egna lärandet!

Dagen har fortsatt i mötandets tecken. Gjorde ett länge efterlängtat besök på Art Break! En kopp kaffe i ruskigt kreativ miljö och en stunds komma i kapp. Har saknat, Bestämmer mig för att landa där igen snart för keramikmålningssejour. Har kanske hittat öppning för fysiskt makerspace. Tankar går igång och planer tar form. In med en hel del betänketid här. Bromsa men nära förhoppningar. Vilken konst.

Nu är klockan 13! Färden går vidare i vårsolens sken mot vofflor och ännu fler möten med visioner kring skapande och gemensamt lärande. Tar några gemensamma beslut och riktar om siktet en aning. Fram mot 18 styr jag hemåt och möts av världens bästa gås, sambo och maten nästan på bordet! Wow, vilken helt fantastisk dag!

Sparar i minnet för att återanvända känslan vid behov!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s