#Dataslöjd på OMS

Sitter med planering för de kommande ca 8 veckorna för åk6 (eller så lång tid det nu kan behövas för att alla elever ska få ut maximalt av uppgiften). Nu kör jag programmering i Scratch, MaKeyMaKey och spelkonsollstillverkning. Taggad av förra veckans MakerDays med Peter Ljungstrands workshop om en otrolig massa spännande ledande material, ska jag köra detta projekt jag gått och dragit på ett tag.

20150304_145501

Att starta ett sådant här projekt innebär en faslig massa letande på nätet efter rätt prylar. Inte helt lätt, men det börjar gå lite smidigare. Har varit i ganska flitig kontakt med termer och begrepp tack vare engagemanget i Digitalverkstans Dataslöjd i Makerspace, och jo faktiskt, det börjar fastna en del.

20150304_145515

20150304_145442

 

 

 

 

 

När jag nu ändå är igång lär det bli liknande projekt i några grupper till. Gillar tanken att detta lyfter slöjdandet över det enbart traditionella hantverket och tar skapandet ut på nya arenor. Ser bara möjligheter med att allt fler material, metoder och tekniker samverkar för att tillsammans skapa hållbarhet med gemensamma resurser.

Det är en galet spännande utveckling!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s